‹ Terug naar overzicht

Belcrum Bios

21 Grams

di 5 juni

Aanvang: 20.30 uur
KAARTEN
€5,-

Ex-veroordeelde Jack Jordan (Benicio Del Toro) verliest na het veroorzaken van een ernstig auto-ongeluk alle houvast in zijn toch al wankele bestaan. Voor Christina (Naomi Watts),die door het ongeluk in één klap haar gezin verliest, is de ravage nog veel groter. En dan is er de wiskundeprofessor Paul (Sean Penn), wiens leven door een harttransplantatie op het nippertje verlengd wordt. Zijn nieuwe hart is afkomstig van Christina’s echtgenoot. Het auto-ongeluk brengt de drie personages samen in een verstikkende houdgreep van wederzijdse schuld- en wraakgevoelens.

Volgens Iñárritu gaat zijn film over ‘verlies, verslaving, liefde, schuld, toeval, wraak, verplichting, geloof, hoop en verlossing’ – grootse thema’s die zonder uitzondering diepgravend worden onderzocht. De Volkskrant vertelde: 21 Grams is een overweldigend drama. Het scenario is ijzersterk, de montage vernuftig, het camerawerk rauw en indringend. Het meest in het oog springen de acteerprestaties, die dan ook al herhaaldelijk werden bekroond. Penn, Watts en vooral Del Toro maken het lijden van hun personages schrijnend invoelbaar.”

Regie: Alejandro González Iñárritu / drama / met: Sean Penn, Benicio Del Toro, Naomi Watts, Charlotte Gainsbourg / Verenigde Staten 2003, 124 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Deze film wordt vertoond tijdens Belcrum Bios, een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos. Klik hier voor de bijbehorende Facebookpagina en houdt het initiatief ook in de gaten op Instagram.

augustus 2022