‹ Terug naar overzicht

Dock Zuid & Podium Bloos

Bałdych-Courtois-Telderman

wo 28 november

Aanvang 20.15
KAARTEN
€ 10,- (voorverkoop) / € 12,50 (deur) | student: € 5,- (voorverkoop) / € 7,50 (deur)

De balans van sterke persoonlijkheden en gezamenlijke ideeën over klank en contrast bracht pianist Rogier Telderman begin 2018 op het idee om de Poolse violist Adam Bałdych en Franse cellist Vincent Courtois uit te nodigen voor een muzikaal avontuur. Nu zijn ze op weg naar het opnemen van een veelbelovend album. Op 28 november biedt Dock Zuid een ‘kijkje in de keuken’ bij Baldych-Courtois-Telderman met een concert bij Podium Bloos.

Vierentwintig uur na hun eerste ontmoeting stonden ze samen op het podium tijdens festival Sound of Europe als ‘gelegenheidstrio’. Dagblad Trouw bejubelde het optreden van Bałdych-Telderman-Courtois als ‘festivalhoogtepunt’; een goede basis voor een langdurige samenwerking.

In augustus 2018 kwam het trio weer bij elkaar voor de kick-off van Dock Zuid: hét platform voor muzikale makers in Brabant. Het optreden van Baldych-Courtois-Telderman tijdens de kick-off ‘Smaakt naar meer’, aldus bezoeker Paul van der Mast. Ook Peter van der List toonde zijn enthousiasme: ‘Een heel bijzonder, verrassend optreden! We want more!’.

Voor een tweede keer haalt Dock Zuid voor Baldych-Courtois-Telderman de druk van de ketel en biedt ze ruimte om simpelweg samen muziek te maken, in het bijzijn van publiek. Waar deze topmusici individueel muziek uitbrachten op gerenommeerde labels, zal het optreden bij Dock Zuid een heel andere kant laten zien van het trio. Een avond vol voelbare ontwikkeling en meeslepend samenspel.

Op 28 november komt het trio uit Parijs, Warsaw en Breda samen voor een optreden in Podium Bloos.

Adam Bałdych viool, Vincent Courtois cello, Rogier Telderman piano

augustus 2022