‹ Terug naar overzicht

Chassé Cinema & Podium Bloos

Belcrum Bios: Tootsie

di 4 december

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50 / € 5,- student
Gratis voor We Are Public leden

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Strijk neer op een fijne bank en verlies jezelf in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

De talentvolle acteur Michael Dorsey kan vanwege zijn reputatie geen baan vinden. Hij werkt tijdelijk in een restaurant en geeft ’s avonds acteerlessen aan volwassenen. Wanneer hij Sandy leert kennen, vertelt zij hem over een auditie voor een nieuwe soap Southwest General. Michael gaat mee om haar te steunen, maar helaas krijgt Sandy niet de rol.

Na vier maanden zit Michael nog steeds zonder acteerklus en hij besluit om auditie te doen voor de vrouwelijke hoofdrol in Southwest General. Verkleed als Dorothy Michaels krijgt hij de rol. Op de set leert hij Julie kennen en hij is op slag verliefd. Met alle hilarische gevolgen van dien.

Tootsie werd genomineerd voor 10 Oscars en ging er vandoor met de Oscar voor de beste vrouwelijke bijr

ol (Jessica Lange). De film won drie Golden Globes (waaronder Beste Film) en ging met twee BAFTA’s naar huis.

regie: Sydney Pollack / komedie, romantiek / met: Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman, Bill Murray, Charles Durning e.a. / Verenigde Staten 1982, 116 min / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld / copyright beeld: Medium, Movieposter

augustus 2022