‹ Terug naar overzicht

Chassé Cinema & Podium Bloos

Belcrum Bios: Requiem for a dream

di 25 september

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50 / € 5,- student

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Strijk neer op een fijne bank en verlies jezelf in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Darren Aronofsky’s toont in Requiem for a dream een door drugs verteerd gezin. Gebaseerd op het boek van cultschrijver Hubert Selby Jr.

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om deel te nemen aan een spelshow. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z’n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

Ellen Burstyn kreeg een Oscarnominatie voor haar rol van de aan amfetaminepillen verslaafde weduwe Sarah Goldfarb.

regie: Darren Aronofsky / drama / met: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly, Marlon Wayans, Christopher McDonald, Louise Lasser, Keith David, Sean Gullette / Verenigde Staten 2000,  102 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

augustus 2022