‹ Terug naar overzicht

Chassé Cinema & Podium Bloos

Belcrum Bios: Girlhood

di 23 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50 / € 5,- student

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Strijk neer op een fijne bank en verlies jezelf in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Nadat de 16-jarige Marieme met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady, Adiatou en Fily. Ze sluit zich aan bij de groep, wordt omgedoopt tot Vic en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Wanneer ze ook nog eens verliefd wordt op een vriend van haar broer, wordt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener op indringende wijze duidelijk.

Girlhood is een realistisch coming-of-age drama van Céline Sciamma (Water Lilies (2007), Tomboy (2011)) over het opgroeien in de harde realiteit van een uitzichtloos bestaan.

regie: Céline Sciamma / drama / met: Lindsay Karamoh, Assa Sylla, Karidja Toure, Marietou Toure / Frankrijk 2014, 112 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

 

augustus 2022