‹ Terug naar overzicht

Chassé Cinema & Podium Bloos

Belcrum Bios: Drive

di 30 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50 / € 5,- student

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Strijk neer op een fijne bank en verlies jezelf in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

De zwijgzame automonteur en parttime filmstuntman Driver (Ryan Gosling) verdient ’s avonds wat bij als chauffeur bij roofovervallen. Hij laat niemand toe in zijn leven, totdat hij zijn buurvrouw Irene ontmoet. Hij krijgt warme gevoelens voor Irene en raakt gesteld op haar zoontje Benicio.

Wanneer Irene’s man vrijkomt uit de gevangenis met een grote schuld aan Albanese criminelen, zet Driver daarom alles op alles om Irene en Benicio te beschermen.

Winnaar van de Beste Regisseur op het Filmfestival van Cannes de Satellite Awards voor Beste Regisseur, Beste Geluidsmontage, Beste Hoofdrolspeler (Ryan Gosling) en Beste Bijrolspeler (Brooks).

regie: Nicolas Winding Refn / actie, drama / met: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Christina Hendricks, Ron Perlman, Albert Brooks / Verenigde Staten 2011, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

 

 

augustus 2022