‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: At Eternity’s Gate

di 21 januari

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over At Eternity’s Gate
Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding verliest hij zichzelf in een wereld van ziekte en depressie.

At eternity’s gate gaat over de worsteling van Vincent van Gogh die als kunstenaar begrepen en erkend probeert te worden in de laatste maanden van zijn leven.

Regisseur Julian Schnabel is een multidisciplinair kunstenaar en bekend van zijn eerdere films Basquiat (1997) en Oscar-winnaar The diving bell and the butterfly (2017). Willem Dafoe, die in de huid van Vincent van Gogh kruipt, won de Volpi Cup voor Beste Acteur tijdens het filmfestival in Venetië. De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

Willem Dafoe is genomineerd voor de Oscar voor Beste acteur.

regie: Julian Schnabel / drama, biografisch  / met: Willem Dafoe, Rupert Friend, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric, Emmanuelle Seigner, Oscar Isaac / Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, VS, Ierland, 111 min. / Engels, Frans gesproken /  Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Schnabel heeft vooral een impressionistische film gemaakt, geheel in de geest van de werkwijze van de echte Van Gogh.” (★★★★★ BN de Stem)

“Van Gogh wordt fantastisch gespeeld door Willem Dafoe.” (★★★★ NRC)

“Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar.” (★★★★ VPRO Cinema)

Trailer

augustus 2022