‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios Buitenfilm: Green Book

za 24 augustus

KAARTEN
Aanvang: 21.30 uur | Inloop: 20.30 uur
€ 3,50

Vier de zomer bij Belcrum Bios! Kom 22, 23, 24, 30 en 31 augustus naar het plein van Podium Bloos en kijk de mooiste films onder de sterren. Neem een kussen mee voor op de tribune (wees er snel bij want er is beperkt plek) of breng je eigen strand- of vouwstoeltje mee en geniet! Laat de zwoele zomeravond het afweten, dan wordt de film vertoond in de theaterzaal van Podium Bloos. De film begint zodra de zon onder is.

De vertoningen op 30 en 31 augustus maken onderdeel uit van Live Art Festival Breda.

Green Book
Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip. Samen reizen ze door verschillende ‘witte’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden ze geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Green Book is een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en een concertpianist (Mahershala Ali). Beide mannen worden gedwongen hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken.

regie: Peter Farrelly / drama / met: Viggo Mortensen, Mahershala Ali / Verenigde Staten 2018, 130 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Buitenfilm arrangement 
Verzekerd zijn van de beste plekken bij de Belcrum Bios Buitenfilm? Met het Buitenfilm arrangement staat er een strandstoel klaar zodat je op een comfortabele manier kan genieten van de film. Daarnaast zijn er twee consumpties naar keuze en een schaal met popcorn en nacho’s bij dit arrangement inbegrepen. Het arrangement is per persoon te boeken voor € 10,- (excl. filmticket)​.

Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

augustus 2022