‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios Buitenfilm: Woman at War

za 31 augustus

KAARTEN
Aanvang: 22.00 uur
€ 15,-

Deze vertoning maakt onderdeel uit van de programmering van Live Art Festival Breda. Klik hier voor meer informatie. 

Vier de zomer bij Belcrum Bios! Kom 22, 23, 24, 30 en 31 augustus naar het plein van Podium Bloos en kijk de mooiste films onder de sterren. Neem een kussen mee voor op de tribune (wees er snel bij want er is beperkt plek) of breng je eigen strand- of vouwstoeltje mee en geniet! Laat de zwoele zomeravond het afweten, dan wordt de film vertoond in de theaterzaal van Podium Bloos. De film begint zodra de zon onder is.

Woman at War
De vijftigjarige, onafhankelijke Halla is een vrouw met een missie. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie. Ze is bereid alles te riskeren om de ongerepte IJslandse hooglanden te beschermen die ze liefheeft. Maar dan krijgt ze na jaren plotseling bericht van het adoptiecentrum en kan ze haar andere grote wens in vervulling laten gaan: moeder worden.

Woman at War is ingezonden voor de Oscars 2019. De film van regisseur Benedikt Erlingsson (Of horses and men, 2013) zit vol spanning, actie, humor en muziek. In Cannes won de film de SACD Award – Cannes Semaine de la Critique.

regie: Benedikt Erlingsson / komedie, drama / met: Jóhann Sigurðarson, Halldóra Geirharðsdóttir, Jörundur Ragnarsson / IJsland 2018, 101 min. / IJslands gesproken / Nederlands ondertiteld

Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

augustus 2022