‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Colette

di 10 december

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Colette
Het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine.

Als Colette, een simpel plattelandsmeisje, trouwt met de beroemde maar berooide schrijver Henri Gauthier-Villars, maakt ze meteen haar entree in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol over haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden. De verhalen zijn een hit, en ze groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt…

regie: Wash Westmoreland / drama / met: Keira Knightley, Dominic West / Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk 2018, 111 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Er is iets magisch aan de manier waarop actrice Keira Knightley personages in luisterrijke kostuumdrama’s modern kan laten voelen zonder anachronistisch te worden.” (★★★★ NRC)

“Een allesbehalve stijf kostuumdrama, waarin het Parijs van het fin de siècle ineens niet zo ver weg lijkt.” (★★★★ de Volkskrant )

“Of Colette nou verliefd is, boos of verdrietig, alles komt precies over zoals het moet.” (★★★★ FilmTotaal)

“Keira Knightley is als worstelende vrouw in een periodefilm perfect op haar plek, zoals we inmiddels van haar gewend zijn.” (★★★ Telegraaf)

“Sterk emancipatoir getinte kostuumfilm” (★★★ VPRO Cinema)

Trailer

augustus 2022