‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Den Skyldige (The Guilty)

di 1 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Den Skyldige (The Guilty)
In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder.

Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft, veel groter is dan hij eigenlijk dacht.

Den Skyldige (The Guilty) won zowel op Sundance als op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) de publieksprijs voor Beste Film

regie: Gustav Möller / drama / met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen / Denemarken 2018, 85 min. / Deens gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Bloedstollende thriller en een superieur filmdebuut” (★★★★★ VPRO Cinema)

“Een grootse film met een ijzersterk script. Een droomdebuut” (★★★★ Trouw)

“Razend knap speelfilmdebuut” (★★★★ NRC)

Trailer
 

augustus 2022