‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Girl

di 12 november

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Girl
De 15-jarige Lara is geboren in het lichaam van een jongen en wil niets liever dan ballerina worden. Samen met haar vader en broertje trotseert ze de wereld.

Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie. Girl sleepte ook verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm.

regie: Lukas Dhont / drama / met: Victor Polster, Arieh Worthalter / België 2018, 100 min. / Frans en Nederlands gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“De film ‘Girl’ over de 15-jarige transgender Lara betovert. Vooral door debuterend acteur Victor Polster.” (★★★★★ NRC)

“Girl is niet minder dan een droomdebuut voor Lukas Dhont”
zijn sprankelende debuut. De film gaat juist om het losbreken uit een categorisatie. (★★★★ de Volkskrant)

“Het ongeduld van Lara om haar tweeledige doel te bereiken is de drijfveer van Girl, nu al een onbetwist hoogtepunt in de Vlaamse filmgeschiedenis.”
Dhont vermijdt bombastische effecten – hoewel de bloederig scène met een schaar hard aankomt – om zijn verhaal te vertellen. (★★★★ BN de Stem)

“Zowel regisseur Lukas Dhont als een jonge hoofdrolspeler Victor Polster maken met Girl een ijzersterk speelfilmdebuut” (★★★★ Telegraaf)

Trailer

augustus 2022