‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: If Beale Street Could Talk

di 31 maart

GEANNULEERD


Aanvang: 20.00 uur
€ 6,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over If Beale Street Could Talk
Harlem, New York, begin jaren ’70. Na een jarenlange vriendschap durven Clementine ‘Tish’ Rivers en Alonzo ‘Fonny’ Hunt toe te geven aan hun liefde voor elkaar. Ze dromen van een toekomst samen.

Alles verloopt voorspoedig, totdat Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting. Hij belandt in de gevangenis. Op datzelfde moment ontdekt Tish dat ze zwanger is. Samen met haar familie doet ze er alles aan om te bewijzen dat Fonny onschuldig is. Tish voelt zich machteloos maar ondanks alles houdt zij hoop en vertrouwt zij op de liefde tussen haar en Fonny

If Beale Street could talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde, de liefde die alles overwint. Geregisseerd door Barry Jenkins (Moonlight, 2016) en gebaseerd op het gelijknamige boek van James Baldwin. De film kreeg drie Golden Globe nominaties: Beste dramafilm, Beste script en Beste vrouwelijke bijrol (Regina King).

regie: Barry Jenkins / drama / met: KiKi Layne, Stephan James, Regina King, Colman Domingo / Verenigde Staten 2018, 120 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Trailer

augustus 2022