‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Jackie

di 2 april

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Over Jackie
In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en onlangs ook nog te zien was in Chassé Cinema met Neruda (2016), over de Chileense dichter Pablo Neruda.

Jackie werd lovend ontvangen op het filmfestival van Toronto waar hij de Platform Prize won. Op het prestigieuze filmfestival van Venetië werd hij bekroond met de prijs voor beste scenario.

regie: Pablo Larraín / biografisch, drama / met: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, John Hurt / VS 2016, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Trailer

augustus 2022