‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Leave no trace

di 2 juli

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Call me by your name
Will en zijn 13-jarige dochter Tom leiden al jaren een onconventioneel leven in een regenwoud in Portland. Door een misstap verandert hun leven voorgoed. De autoriteiten achterhalen hun verborgen woonomgeving en ze worden uit het park verwijderd.

Ze proberen zich aan hun nieuwe omgeving aan te passen, totdat een plotse beslissing hen op een gevaarlijke tocht door de wildernis stuurt. Samen zoeken ze volledige onafhankelijkheid en zien zij zich gedwongen om hun tegenstrijdige wensen onder ogen te komen; aan de ene kant willen ze ergens bij horen, aan de andere kant hebben ze een sterke drang om op zichzelf te leven.

Leave no trace is een indringende film van Debra Granik (Winter’s Bone, 2010 en Stray Dog, 2014). Gebaseerd op de roman My Abandonment (2009) van de Amerikaanse schrijver Peter Rock.

regie: Debra Granik / drama / met: Ben Foster, Thomasin McKenzie, Jeffery Rifflard / Verenigde Staten 2018, 104 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Een eerbetoon aan een vader en dochter in de rafelranden van de maatschappij.” (★★★★ NRC)

“Leave No Trace is een fraai, onnadrukkelijk sociaal drama over mensen die niet kunnen aarden op de gebruikelijke plaatsen” (★★★★ de Volkskrant)

Trailer

augustus 2022