‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Mary Queen of Scots

di 7 januari

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Mary Queen of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart.

Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk en op haar achttiende was ze al weduwe. Ze weerstond de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I.

De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven.

Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Genomineerd voor de BAFTA Beste vrouwelijke bijrol (Margot Robbie) en Beste kostuums.

regie: Josie Rourke / historisch, drama / met: Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, Guy Pearce, Ismael Cordova, Gemma Chan, Martin Compston, Brendan Coyle, James McArdle, Ian Hart, Adrian Lester / Verenigd Koninkrijk 2018, 124 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Mary Queen of Scots oogt als een traditionele kostuumfilm, maar regisseur Rourke legt toch enkele andere accenten.” (★★★★ BN de Stem)

“In Mary Queen of Scots draait het vooral om de verhouding van de Schotse koningin tot de Engelse koningin Elizabeth. De twee vrouwen zijn in deze film geen simpele vijanden. (★★★ NRC)

Trailer

augustus 2022