‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: No Country For Old Men

di 29 oktober

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over No Country For Old Men
Misdaaddrama van de gebroeders Coen over een Texaanse redneck die ervandoor denkt te kunnen gaan met het geld van een misgelopen drugsdeal

De Texaanse redneck Llewelyn Moss ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen. Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell niet tegen opgewassen is.

Het misdaaddrama was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars. In totaal werden er vier meegenomen: Beste film, Beste regisseur, Beste mannelijke bijrol en Beste bewerkte script.

regie: Ethan Coen, Joel Coen / drama, thriller / met: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin, Woody Harrelson, Kelly Macdonald, Tess Harper, Barry Corbin / Verenigde Staten 2007, 122 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“In deze briljante, moderne western speelt de actie zich in de cruciale scènes juist buiten beeld af. Dat wil niet zeggen dat Ethan en Joel Coen het zuinig aan doen met bloed, kogels en lijken.” (★★★★★ VPRO Cinema)

Trailer

augustus 2022