‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Nocturnal Animals

di 3 september

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Nocturnal Animals
De onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, en tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar.

Susan Morrow (Adams) is een kunsthandelaar uit Los Angeles die een luxueus maar onbevredigend leven leidt samen met haar man Hutton Morrow (Hammer). Als Hutton weer eens een weekend weg is op een van zijn vele zakenreisjes, ontvangt Susan een anoniem pakje. Het is een boek genaamd “Nocturnal Animals”, geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft gehad. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward Susan vraagt het boek te lezen en om vervolgens contact met hem op te nemen als hij weer in de stad is. In haar eentje in bed begint Susan de roman te lezen. Het boek is aan haar opgedragen.

regie: Tom Ford / drama, thriller / met: Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Isla Fisher, Armie Hammer / Verenigde Staten 2016, 115 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“een razend spannend verfilmde thriller” (★★★★ VPRO Cinema)

“Bezwerend en pijnlijk rauw” (★★★★ de Volkskrant)

“IJzersterke cast” (★★★★ NRC)

Trailer

augustus 2022