‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Retour en Bourgogne

di 14 mei

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over Retour en Bourgogne
Retour en Bourgogne is een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen ook hun eigen weg moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen. We volgen een jaar lang het ritme van de seizoenen, die in het teken staan van de wijn die ze gezamenlijk produceren.

De ambachtelijke wijnbouw is een ware kunst. Regisseur Cédric Klapisch laat op innemende wijze zien dat Jean, Juliette en Jérémie die verstaan. Houd uw ogen goed open, want Klapisch heeft – net als grootheden zoals Alfred Hitchcock en Stan Lee – de gewoonte om in elk van zijn films een bescheiden figrantenrolletje te spelen.

Regie: Cédric Klapisch / drama / met: Ana Diradot, Pio Marmaï, François Civil, María Valverde. Jean-Marc Roulot / Frankrijk 2017, 114 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Trailer

augustus 2022