‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: Shoplifters

di 9 juni

UITVERKOCHT (max. 30 kaarten beschikbaar)
Aanvang: 20.00 uur
€ 6,-

Coronavirus: Klik hier voor alle maatregelen die wij hebben genomen. 

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film.

Over Shoplifters
Als Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis.

Het meisje wordt al snel opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Winnaar Gouden Palm op filmfestival van Cannes. Regisseur Hirokazu Koreeda viel al eerder in de prijzen op Cannes. Met Likfe father, like son (2013) won hij de Juryprijs en Nobody Knows (2004) ontving de prijs voor Beste Acteur.

regie: Hirokazu Koreeda / drama / met: Lily Franky, Jyo Kairi, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Sasaki Miyu / Japan 2018, 120 min. / Japans gesproken / Nederlands ondertiteld

Trailer

Een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos.

augustus 2022