‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Sunset Cinema: The Farewell

di 21 juli

KAARTEN
Aanvang: 21.45 uur
UITVERKOCHT

Deze hele zomer zie je de mooiste films bij Sunset Cinema, de buitenbios van Breda.

Wat is er nou mooier dan een film kijken in de buitenlucht, met de ondergaande zon op de achtergrond? Bij Sunset Cinema kan je elke dinsdag terecht voor een fijne film. Er zijn vertoningen op allerlei locaties in Breda, waaronder bij Podium Bloos op 21 juli, 4 en 18 augustus en 1 en 15 september. Neem plaats in een van onze fijne strandstoelen, pak er een drankje bij en geniet!

Over The Farewell
Wanneer de familie van Billi erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde familieportret doordrenkt scenarist en regisseur Lulu Wang een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

regie: Lulu Wang | cast: Awkwafina, Tzi Ma | speelduur: 100 min | releasedatum: di 21 jul | Jaar: 2019 | Land: Verenigde Staten | Taal: Mandarijn en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Sunset Cinema is een initiatief van Chassé Cinema, Podium Bloos, Radio Pannekoek en Belcrum Bios.

Trailer

 

mei 2023

juni 2023

juli 2023