‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: The Florida Project

di 22 januari

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Over The Florida Project
Twee jaar na zijn volledig met een iPhone opgenomen film Tangerine is regisseur Sean Baker terug met The Florida Project, een kijkje in het leven net buiten Disney World in Florida vanuit het perspectief van een zesjarig meisje. Een kleurrijk verhaal met een van Willem Dafoe’s meest ontroerende rollen ooit.

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

The Florida Project ging in première op het filmfestival in Cannes en heeft sindsdien over de hele wereld vele prijzen gewonnen voor onder andere de regie- en acteerprestaties.

“Eén van die uitzonderlijke producties die je niet wilt missen.” (★★★★★ NRC)
“Een kleurrijk, indringend drama – met een sprankje hoop” (de Volkskrant)

regie: Sean Baker | cast: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Valeria Cotto, Macon Blair | genre: drama | Verenigde Staten, 115 min. / Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

augustus 2022