‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: The Post

di 30 april

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over The Post
Als een defensieanalist erachter komt dat het Amerikaanse volk wordt voorgelogen, staat hij voor een enorm dilemma: de informatie openbaar maken of zwijgen in het belang van de nationale veiligheid.

In The Post volgen we de eerste vrouwelijke uitgever van een grote Amerikaanse krant, Katherine Graham (Meryl Streep) en redacteur Ben Bradlee (Tom Hanks) van The Washington Post in hun strijd tegen concurrent The New York Times om als eerste geheime overheidsdocumenten te onthullen. Ze riskeren daarmee niet alleen hun carrière, maar ook hun vrijheid en het voortbestaan van hun krant.

Regisseur Steven Spielberg leverde deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal rondom de bekendmaking van de Pentagon Papers in 1971, in recordtempo af: het kostte hem zo’n 6 maanden om de film op te nemen en te monteren. Oscarnominaties voor Beste Film en Beste Actrice (Meryl Streep).

regie: Steven Spielberg / waargebeurd drama / met: Meryl Streep, Tom Hanks / Verenigde Staten 2017, 116 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Trailer
 

augustus 2022