‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

Belcrum Bios: The Wife

di 26 november

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke twee weken bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen. Belcrum Bios is een samenwerking tussen Chassé Cinema en Podium Bloos.

Over The Wife
Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Meg Wolitzer. Actrice Glenn Close won de Golden Globe voor Beste actrice in een dramafilm. Close is ook genomineerd voor een BAFTA in de categorie Beste vrouwelijke hoofdrol.

regie: Björn Runge / drama / met: Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater, Max Irons, Elizabeth McGovern / Zweden, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk 2017, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Uit de pers

“Glenn Close zou je haar Oscar gunnen voor deze zinderende rol.” (★★★★ NRC)

“Dit huwelijksdrama leunt zwaar op de vertolking van de voortreffelijke Close.” (★★★★ BN de Stem)

“Het genuanceerde spel van Close maakt diepe indruk.” (★★★★ VPRO Gids)

“Close voorziet The Wife van de verfijning en nuance die de film zelf soms ontbeert.” (★★★ de Volkskrant)

“Een van haar beste acteerprestaties sinds jaren.” (★★★★ AD)

Trailer

augustus 2022