‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

UITVERKOCHT – Belcrum Bios

di 19 februari

Aanvang: 20.00 uur
UITVERKOCHT
€ 5,- | Kaarten zijn op de avond zelf ook verkrijgbaar aan de kassa

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Dé plek om met je vrienden neer te strijken op een bank en jezelf onder het genot van een speciaal biertje te verliezen in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Over Three billboards outside Ebbing, Missouri
Three billboards outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscarwinnaar Martin McDonagh (In Bruges).

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscarwinnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscargenomineerde Woody Harrelson). Als politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell) erbij betrokken raakt, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.

Winnaar van twee Oscars voor Beste Actrice (Frances McDormand) en beste Beste Mannelijke Bijrol (Sam Rockwell). De film won tevens een prijs in de categorie ‘Beste Scenario’ tijdens het filmfestival van Venetië.

regie: Martin McDonagh / komisch drama / met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, John Hawkes, Peter Dinklage / Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk 2017, 115 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

“Komisch en tragisch tegelijk, met onvergetelijke, messcherpe dialogen van schrijver/regisseur Martin McDonagh” (★★★★★ VPRO Magazine)
“Francis McDormand schittert als actievoerende, rouwende moeder in een gitzwarte geweldskomedie van de regisseur van In Bruges.” (★★★★ NRC)

Trailer

augustus 2022