‹ Terug naar overzicht

Chassé Cinema & Podium Bloos

Belcrum Bios: Moonlight

di 11 september

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50 / € 5,- student

Elke week bouwen we Podium Bloos om tot het gezelligste filmcafé van Brabant. Strijk neer op een fijne bank en verlies jezelf in een fijne film. De bar blijft de hele avond open – dus ook tijdens de film zit je nooit om een biertje verlegen.

Moonlight is een Amerikaans drama dat zich afspeelt in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld.

De film is gebaseerd op het ongepubliceerde toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney en is samen met producenten Adele Romanski en Brad Pitt omgevormd tot een speelfilm. Moonlight is lovend onthaald door de internationale pers en ontving maar liefst 8 Oscar-nominaties, waarvan de film er drie verzilverde:

– Oscarwinnaar Beste Film
– Oscarwinnaar Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali)
– Oscarwinnaar Beste Bewerkte Scenario

regie: Barry Jenkins / drama / met: Mahershala Ali, Trevante Rhodes, André Holland, Naomie Harris, Ashton Sanders  / Verenigde Staten 2016, 111 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

augustus 2022