‹ Terug naar overzicht

Het Witte Water

Beschuit met muisjes

vr 20 mei – za 21 mei

AANVANG: 20.15 UUR
ENTREE: €12,50

Vrijdag 20 mei, kaarten
Zaterdag 21 mei, kaarten 

Beschuit met muisjes is een komische tragedie over het alledaagse gezin Bien Amié. Prosper Bien Aimé heeft samen met zijn vrouw een slechtlopend pension en de economische situatie maakt het er niet beter op. Vanuit het niets verschijnt plotseling Prosper’s verloren gewaande broer Gerrit. Als die zich tijdens een potje klaverjassen verslikt in een lachbui, stikt.. en sterft, blijkt dat Gerrit geld heeft. Veel geld. Ze gaan erven: een lichtpuntje in hun uitzichtloze situatie.

Iedereen van de familie voelt een blijde, verwachtingsvolle, nietsontziende hebzucht in zich opkomen. Maar dan verschijnt Pollie ten tonele. Blijkbaar de vrouw van Gerrit. Niemand wist dat hij getrouwd was! En deze vrouw kan de hele erfenis voor de neus van de familie – de échte familie, de familie met rechten – wegpikken..

Toneelschrijver Herman Heijermans schreef Beschuit met muisjes in 1910, een komisch stuk met een scherp, zwart randje rond de meer dan actuele vraag ‘Mag er alsjeblieft iets belangrijker zijn dan geld?’ Reden temeer voor regisseur Maarten van der Velden om van deze oer-Hollandse klassieker een meedogenloze én liefdevolle satire te maken over familie en geld en niets ontziende hebzucht.

Cast:
Geurt Drost – Prosper Bien Aimé Mario Vrins – Baptiste Bien Aimé Janni Stehouwer – Jeanne Bien Aimé Bas van de Ree – Aristide Bien Aimé Martijn de Vree – Charles Bien Aimé/Van der Wielen Maria Siliakus – Groomoe Willeke Rosdorff – Emina Arslan Desiree Jansen – Pollie

augustus 2022