‹ Terug naar overzicht

Marie Goeminne

Bewegen in Rouw

do 25 maart – do 6 mei

Meer info & aanmelden

In deze online workshop maken we verbinding met ons lichaam. Vanuit deze verbinding onderzoeken en ervaren we hoe het omgaan met ‘dood en verlies’ in ons leeft.

Via opdrachten, zoals geleide meditaties, gewaarwordingsoefeningen, bewegingsonderzoek en -improvisaties, zullen we het thema met en in ons lijf exploreren. We benoemen wat vertrouwd is voor ons en wat nieuw is. Wat ons steunt en plezier geeft, en wat spannend en kwetsbaar voelt. Door ons lijf erin te bewegen geven we ruimte en draagkracht aan het ‘gevoelde’.

De workshop werkt enerzijds openend en verkennend rond het thema verlies. Anderzijds zijn deze bijeenkomsten erop gericht om bedding, rust en steun te kunnen ervaren in je lichaam, in jezelf en in het contact met de ander. Ieder krijgt de ruimte om op zijn eigen, unieke wijze zijn (rouw)dans te vinden. We werken zowel individueel als in duo’s en delen ons proces met elkaar.

De workshop vindt plaats op 4 donderdagen: 25 maart, 8 april, 22 april en 6 mei. De groep bestaat uit max. 12 deelnemers om een sfeer van intimiteit en veiligheid te waarborgen.

augustus 2022