‹ Terug naar overzicht

Online initiatieven van makers

Bloos voor thuis

vr 1 mei – ma 1 juni

Nu je tijdelijk niet naar Bloos kunt komen, komt Bloos naar jou! Op deze pagina delen we de online initiatieven van makers die verbonden zijn aan onze werkplaats en andere kijk-, luister- en leestips. Je vindt hier o.a. podcasts, video’s en interviews. We kijken er naar uit je snel weer in levende lijve te ontmoeten. Tot die tijd brengen we Bloos bij je thuis.


Theater Na de Dam

Op 4 mei vond de elfde editie van Theater Na de Dam plaats. Wegens de coronacrisis dit keer niet in de theaters, maar online. Ook wij leverden een bijdrage met de audiovertelling Don’t fence me in, gemaakt door theatermakers Jorg van den Kieboom en Naomi Steijger uit onze werkplaats. Nog niet geluisterd? Doe dat hier dan alsnog!

Klik hier voor meer informatie over het project.

 


Deep Sound Experience

In 2018 maakten componist Dyane Donck en choreografe Judith Clijsters​ met ondersteuning van Podium Bloos​ de Deep Sound Experience, een live elektronisch concert en yinyoga-sessie ineen. Nu het niet mogelijk is een live-uitvoering bij te wonen, hebben Dyane en Judith een online sessie gemaakt, die je thuis in de huiskamer of buiten in de tuin kunt doen. 

Belangrijk: de (3D) muziek is bedoeld voor koptelefoon, om even helemaal in je eigen bubbel, weg van de wereld te kunnen zijn.

Klik hier voor meer informatie over de Deep Sound Experience.


Ontmoet The100Hands

PLAN Talentontwikkeling Brabant presenteert: Lex Bohlmeijer in gesprek met The100Hands. Jasper Džuki Jelen & Mojra Vogelnik-Škerlj vormen samen The100Hands. 2020 is het vierde jaar waarin zij zich onder PLAN Talentontwikkeling Brabant – waar ook Podium Bloos deel van uitmaakt – ontwikkelen. Lex Bohlmeijer maakt de balans op en praat met het duo over dans, cultuur, natuur en OER.


Niet op: het zuid land

Op 8 mei zou de voorstelling reindier van theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers – oftewel het zuid land – in première gaan. Als gevolg van de coronamaatregelen werd de première geannuleerd. In plaats van recensies te publiceren, laat Theaterkrant betrokken theatermakers aan het woord. Brouwers: ‘We dachten dat we iets absurds hadden bedacht, en toen bleek de realiteit nog absurder.’ Afgelopen december was er nog een voorproefje van reindier te zien tijdens Ogentroost in Podium Bloos. Lees hier het interview met de makers.

Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie


Niet op: Hanna van Mourik Broekman

Op 13 mei zou het project De ontmoeting met de verwarring van theatermaker Hanna van Mourik Broekman in première gaan. Als gevolg van de coronamaatregelen is deze verschoven naar het najaar. In plaats van recensies te publiceren laat Theaterkrant makers aan het woord die rond deze tijd in première zouden gaan. Van Mourik Broekman: ‘Ik merk hoe belangrijk het juist nu is verschillende perspectieven te blijven delen over angst, paniek en eenzaamheid.’ Lees hier het interview.

Een deel van het onderzoek- en repetitieproces van dit project zou plaatsvinden in Podium Bloos.


Terugkijken: Première Quarantine Art

Op 22 mei vond de première van het online platform Quarantine Art van Bilal Bachir plaats via Twitch. Het presenteert een nieuwe vorm van theater, waarin het publiek invloed heeft op de daadwerkelijke uitvoering. Te zien was een interactieve performance van KNOT Kollektiv en het circuscollectief Cia Nyff. De livestream werd uitgezonden vanuit Podium Bloos. Uitzending gemist? Bekijk hem hieronder terug.


Maak van je huiskamer een thuisbioscoop!

Naar Belcrum Bios gaan zit er door corona even niet in, maar er zijn ook prachtige alternatieven. Het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) biedt gratis zo’n driehonderd documentaires aan die thuis te streamen zijn. Bekijk hier de selectie en geniet alsnog van een topfilm, maar dan vanaf je eigen bank. Veel kijkplezier!

Still uit ‘For Sama’, winnaar van de VPRO IDFA Audience Awards 2020 en de prijs voor Beste Documentaire op het filmfestival van Cannes.

juni 2020