‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos

Cultuurnacht

vr 26 januari

AANVANG: 19:00
Prijzen:
voorverkoop € 10,-  |  CJP/BredaPas € 8,
deurverkoop € 12,50  |  CJP/BredaPas € 11,50
Kinderen t/m 12 jaar gratis. Max. 4 kinderen per betalende begeleider.

KAARTEN

De Cultuurnacht is het leukste culturele evenement van Breda. Koop één passe-partout en krijg toegang tot meer dan 50 deelnemers. Het avontuur lonkt!

AKV|St. Joost | Bring Your Own Beamer
Bring Your Own Beamer is een internationaal concept, bedacht door internetkunstenaar Rafaël Rozendaal. Kunstenaars, ontwerpers, filmmakers, fotografen en animatoren vullen voor één avond een ruimte met projecties. Alles mag, zolang er maar geprojecteerd wordt. AKV|St. Joost organiseert haar eigen BYOB twee keer per jaar: op de beide locaties in Breda en ’s-Hertogenbosch. Tijdens de Cultuurnacht laten 22 studenten uit diverse disciplines en studierichtingen hun wer k zien.

Jeugdtheaterwerkplaats Ctrl-f | WEES WELKOM
Wat is kind zijn eigenlijk? Weten we dat wel, of ben je alleen maar kind als je ouders hebt?
En als je dan te vondeling bent gelegd, betekent dit dan dat je gevonden wilt worden?
Negen kinderen stellen zich ter adoptie beschikbaar.
Ze stellen zich ontelbare mogelijkheden van een ander bestaan voor.
Vanuit interesse, uit verveling maar soms ook puur voor de lol.
Samen met Juup Luijten (concept en regie), Omnia Guigui (zang) en Femke Dekkers (scenografie) werken zij een jaar lang vanuit deze thematiek.
Tijdens de Cultuurnacht is een doorlopende performance van hun proces te zien.

Podium Bloos | makershuis
Dubbeldans programma 20.00, 21.00, 22.00 uur
Duur: 30 minuten

The100Hands | In The Midst of Everything
Plots zijn ze er, duiken ze op, onverwacht, in het midden, zomaar tussen het publiek. Ze glijden, pakken, vallen, strompelen, rollen en stuiteren door de ruimte en komen zo in de meest verrassende situaties en vormen terecht.

In the midst of everything is een acrobatisch spel tussen de dansers, een fysieke ode aan de moeite en energie die het kan kosten om samen dingen te doen, maar vooral aan het plezier en de mogelijkheden die er door ontstaan.

The100Hands worden ondersteund door PLAN – nieuwe makers – theater, dans en circus

Heather Ware | A Fine Kind of Madness
Hoe gaan mensen om met de soms euforische, maar vaak ook tragische consequenties van een leven vol risico? Choreografe Heather Ware onderzocht dat gegeven in haar laatste voorstelling, Battle Abbey. In haar nieuwste werk, de solo A Fine Kind of Madness, zet Heather een stapje terug om datgene te onderzoeken wat aan het fenomeen risico ten grondslag ligt: het begrip veiligheid. Risico kun je tenslotte alleen nemen als je je veilig voelt. Voor velen in onze wereld is veiligheid echter geen vanzelfsprekendheid. Is het wel iets dat we als individu zelf in de hand hebben? En waarom zet ons instinct die veiligheid dan voortdurend op het spel? Uitgaande van haar (dansend) lichaam en de fysieke ruimte onderzoekt Heather in deze solo de dunne lijn die we misschien het best kunnen omschrijven als ‘net veilig genoeg’.

Festival 39Graden | Surprise act
23.00 uur

Op 2, 3 & 4 februari stijgt de temperatuur in Podium Bloos. Jonge talenten in de leeftijd 15 tot 21 jaar bezetten ons theater en gebouw tijdens Festival 39Graden. In dit zinderende festival stappen ze over hun plankenkoorts heen om hun zelf gekookte theater- en dansvoorstelling, film of muziek te tonen aan een breed publiek. Tijdens de Cultuurnacht halen we sommige talenten alvast van stal in een voorproefje. Maar wat of wie het is, houden we nog even geheim… Laat je verrassen!


juni 2022

juli 2022