‹ Terug naar overzicht

Dock Zuid & Klankzoekers

Dock Zuid: Derelict [album release]

zo 13 oktober

Aanvang: 12.30 uur
KAARTEN
€ 10,-

Zondag 13 oktober presenteert Dock Zuid een unieke album presentatie in Podium Bloos. Deze middag nodigt Brabantse celliste Jacqueline Hamelink (winnaar Brabant Cultuur Publieksprijs) pianist Stevko Busch en gitarist Aart Strootman (winnaar Matthijs Vermeulenprijs 2019) uit.

Derelict (Conflux Records) laat zich niet vangen in termen van genre. Hamelink, Busch en Aart Strootman vullen elkaar aan, jagen elkaar op of zoeken samen naar de grenzen van tonaliteit. Het resultaat is een intense luisterervaring gevormd door niet enkel cello, gitaar en piano maar ook door ruimte, tijd en toeval.

In 2016 nam het trio hun album volledig live en geïmproviseerd op in de LocHal; de grote – toen nog leegstaande – industriële hal in Tilburg. Ze gingen hierbij niet enkel een dialoog aan met elkaar, maar ook met het unieke stuk erfgoed.

Op zondag 13 oktober treffen de musici elkaar opnieuw, ditmaal in de hal van Podium Bloos te Breda. Om 12.30 uur vindt de officiële release plaats van het vinyl Derelict. Een middag vol geïmproviseerde muziek: van jazz en hedendaags tot minimal en klassiek, in dialoog met de volledig vrijgemaakte hal van Podium Bloos. Een gedroomde release die deze middag werkelijkheid wordt.

Het album Derelict komt uit bij Conflux Records, een nieuw label dat zich toelegt op unieke muzikale samenwerkingen en sonisch experiment, ontstaan uit een gedeelde liefde voor vinyl en kleine indie labels. Derelict is uitgegeven in een gelimiteerde hand genummerde oplage. En natuurlijk is de plaat na afloop van het concert te koop.

Dock Zuid, de thuishaven voor muziek in Brabant, organiseert de middag. Hierbij bieden ze Brabantse makers een podium op unieke locaties in Breda.

Derelict
Jacqueline Hamelink – cello
Stevko Busch – piano
Aart Strootman – gitaar

Klik hier voor meer informatie.

augustus 2022