‹ Terug naar overzicht

Belcrum Bios

Donnie Darko

di 3 juli

Aanvang: 20.30 uur
KAARTEN
€5,-

2 oktober 1988, het lijkt een gewone dag in het leven van de verwarde 16-jarige Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) te worden. Maar dan valt er vanuit het niets een vliegtuigmotor door het dak van z’n huis, recht Donnie’s slaapkamer in.

Gelukkig raakt Donnie niet gewond; in een visioen werd hij voor het voorval gewaarschuwd door een twee meter lang konijn. Het konijn, genaamd Frank, vertelt hem ook dat ‘de wereld zal vergaan na 28 dagen, 6 uur, 42 minuten en 12 seconden’. Frank komt bovendien instructies: Donnie moet bijvoorbeeld zijn school onder water zetten.

Donnies ouders, psychiater, leraressen en een merkwaardige goeroe bieden tegengas, terwijl Donnie het leven en de liefde begint te verkennen. Hij ontdekt de geheimen van het universum waardoor hij de mogelijkheid krijgt om de tijd en zijn lot te veranderen.

Donnie Darko was het debuut van Richard Kelly, die met regisseurs als Darren Aronofsky, Paul Thomas Anderson en Sofia Coppola een nieuwe stroming in de Amerikaanse cinema inluidde; uitgesproken en op het snijvlak tussen arthouse en commerciële film.

Regie: Richard Kelly / drama, science fiction / met: Jake Gyllenhaal, Jelena Malone, Patrick Swayze / Verenigde Staten 2001, 113 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

Deze film wordt vertoond tijdens Belcrum Bios, een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos. Klik hier voor de bijbehorende Facebookpagina en houdt het initiatief ook in de gaten op Instagram.

augustus 2022