‹ Terug naar overzicht

New Dutch Connections i.s.m. Het Zuidelijk Toneel

Eindpresentatie ACHTTIEN

do 13 juni

Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis | Meld je hier aan >>

Voor Nederlandse jongeren is het een feest om achttien te worden. Je bent officieel volwassen, je mag drinken, autorijden, stemmen. Kortom, je bent vrij. Maar wat betekent achttien worden wanneer je als vluchteling hierheen bent gekomen? Achttien zoomt in op dit ongemakkelijke verhaal.

Achttien Eritrese jongeren onder de achttien jaar uit Roosendaal en Breda kwamen afgelopen drie maanden bijeen. Trainers van New Dutch Connections en theatermakers van Het Zuidelijk Toneel leerden de jongeren hun verhaal vertellen op het podium. Ook leerden ze over de Nederlandse gewoontes en gebruiken; hoe stel je jezelf voor in Nederland? Wat vertel je of kun je een ander vragen? Dit oefenden ze met elkaar en met hun maatje; een Nederlandse jongere van dezelfde leeftijd.

Maak op donderdag 13 juni kennis met deze jonge nieuwkomers, hun verhalen en wordt deelgenoot van hun toekomstdromen.

New Dutch Connections inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij het realiseren van hun toekomstdromen, zodat ze hun talenten kunnen inzetten in de maatschappij. Meer informatie: www.newdutchconnections.nl

[fotocredits: NDC beheer]

augustus 2022