‹ Terug naar overzicht

Dansschool Amapola en Sinfonietta Breda

El amor brujo

za 22 november – zo 23 november

ZA  22 NOV 20.30 UUR
ZO 23 NOV 15.00 & 19.30 UUR
ENTREE: € 15,-

KAARTEN

De betoverende liefde: een gepassioneerd liefdesverhaal tot leven gebracht door wervelende dans, flamencozang en een symfonie-orkest. Trouw en ontrouw, liefde en vijandschap, moord en manipulatie, omgeven door de ongrijpbaarheid van het bovennatuurlijke…
Tegen de achtergrond van deze thema’s tracht de mooie, getormenteerde zigeunerin Candela zich los te worstelen uit de greep van de geest van José.

De muziek van De Falla versmelt andalusische volksmuziek (flamenco) met de frans-klassieke orkestmuziek van zijn tijd. Sinfonietta Breda en dansschool Amapola maken deze cross-over precies 100 jaar nadat De Falla de eerste versie schreef en brengen de zelden uitgevoerde balletversie terug op de planken, onder de professionele leiding van dirigent Tijmen Wehlburg en choreografe Alice Zweers; een artistiek hoogwaardige voorstelling waarin amateurmusici en -dansers van jong tot oud tot hun recht komen.

Kortom: een voorstelling vol met passie en mystiek met als hoogtepunt “la danza del fuego” (de vuurdans). Met medewerking van de bekende flamencozangeres Erminia Fernandez.

augustus 2022