‹ Terug naar overzicht

Belcrum Bios

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

di 8 mei

Aanvang: 20.30 uur
KAARTEN
€5,-

Joel (Jim Carrey) is nogal ondersteboven van dat zijn vriendin Clementine (Kate Winslet) al haar herinneringen aan hun nogal tumultueuze relatie heeft laten wissen. Wanhopig neemt hij contact op met de uitvinder van het bewuste proces, Dr. Howard Mierzwiak, om zo Clementine uit zijn eigen geheugen te laten verwijderen. Maar als Joel’s herinneringen aan Clementine langzaam beginnen te verdwijnen, begint hij zijn liefde voor haar opnieuw te ontdekken. Hij probeert uit alle macht het proces tegen te gaan.

Terwijl Dr. Mierzwiak en zijn crew hem najagen door zijn eigen herinneringen, wordt Joel meer en meer duidelijk dat hij Clementine niet uit zijn hoofd wil krijgen.

De titel van de film is ontleend aan het gedicht ‘Eloisa to Abelard’ van Alexander Pope. Het gedicht gaat over de tragische liefdesgeschiedenis van Héloïse en Petrus Abaelardus waarin alleen de vergetelheid troost biedt. Een citaat uit dit gedicht wordt dan ook gebruikt in de film:

How happy is the blameless vestal’s lot! The world forgetting, by the world forgot. Eternal sunshine of the spotless mind! Each pray’r accepted, and each wish resing’d;

Regie: Michel Gondry / drama, science fiction / met: Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood, Tom Wilkinson / Verenigde Staten 2004, 108 minuten / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld.

Deze film wordt vertoond tijdens Belcrum Bios, een initiatief van Chassé Cinema en Podium Bloos. Klik hier voor de bijbehorende Facebookpagina en houdt het initiatief ook in de gaten op Instagram.

Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

augustus 2022