‹ Terug naar overzicht

The100Hands

Exchange Project lecture performance testsessie + nagesprek

do 8 juni

KAARTEN
€5
20:00

Spullen, diensten, kennis, vermaak, onzin. De hele dag wisselen mensen met elkaar uit. In de samenleving krijgt die uitwisseling steeds meer het karakter van een transactie.

 

Op basis van een overeenkomst worden goederen en diensten tegen geld geruild. Wat als deze gestandaardiseerde overeenkomsten wegvallen? Of we ergens komen waar een andere standaard geld? Zijn er andere manieren van uitwisseling denkbaar en wat kunnen die ons brengen?

 

Op het kruispunt van podiumkunst, wetenschappelijk onderzoek en ondernemen onderzoeken het Bredase gezelschapThe100Hands samen met Godelieve Spaas (Avans, lector New Economy & Sustainability en Falk Hübner (Fontys, lector Artistic Connective Practices de werking en waardes van uitwisseling. Binnen het Exchange projectwerken we parallel aan een interactieve voorstelling met The100Hands,een wetenschappelijk onderzoek bij Avans en Fontys lectoraten en een lecture performance allemaal samen.

Deze test-sessie toont het werk-in-progress van de lecture performance en nodigt je uit om het thema van uitwisseling te ekijken vanuit het kruispunt vanuit van academisch en artistiek domein. Het wordt in karakter een meer verbale dan de fysieke voorstelling, maar deels ook interactief en vol verhalen en kritische reflecties. Uitvoering door Mojra Vogelnik-S (artistiek leider The100Hands), Godelieve Spaas (lector Avans) en Falk Hübner (lector Fontys).

Vervolg:

21 juni Exchange / interactieve performance test-sessie #2 in DansBrabant, Tilburg 

28 juni Exchange / lecture performance test-sessie #2 in DansBrabant, Tilburg 

5 oktober PREMIERE Exchange / interactieve performance in Chasse theater Breda

8 oktober PREMIERE Exchange / lecture performance in Future of Work festival in WWII, Den Bosch

mei 2023

juni 2023

juli 2023