‹ Terug naar overzicht

Toneelacademie Maastricht | Max Gruson & Serge Gruson | Lore Mechelaere & Noa van der Vorst | Ezra Koppejan

Festival Gemaakt ON TOUR

do 29 september

KAARTEN
Aanvang: 20:00
€ 5,00

Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt ON TOUR, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren.

The Long Long Now
Max Gruson & Serge Gruson

“Here we are in the year zero-two-thousand-and-twenty-two, it’s been two hundred-and-fifty million years since the salt in this bottle came into existence, and it’s been two days since it went overdue.”

Sometimes it feels like everything is always happening, all at once… Like every event is concentrated in a single point in time that we call ‘now’. But how much time does ‘now’ encompass?

The Long Long Now is a performance installation that takes flight and offers a shift in perspective. It invites you to wonder what presence means in the present.

Accessibility notes: English spoken

Tussen De Regels Gevallen
Ezra Koppejan

Tussen de Regels Gevallen is een ode aan allen die het moeilijk hebben om mee te komen in alle regels van het dagelijkse leven. Waarbij het sociale-zorgsysteem bevraagd en besproken wordt zonder dat deze in de treurigheid terecht raakt. Hoe vraag je om hulp? Kan je dat alleen? Tussen de Regels gevallen zijn persoonlijke verhalen van hen die om hulp moesten vragen zonder dat ze wisten dat ze dat willen.

Angelena
Lore Mechelaere & Noa van Der Vorst

Angelena is geïnterneerd.
Al 4 jaar zit ze vast in de gevangenis.
Wanneer ze vrij komt? Geen f***ing idee.
Ze probeert het leven in de gevangenis dragelijk te maken met humor, donkerte, kwetsbaarheid en brutaliteit.

Angelena is een stuk geschreven door Mieke Dobbels (bekend van The Broken Circle Breakdown the Cover-Ups of Alabama). In dit stuk klaagt ze de problematiek aan van geesteszieke mannen en vrouwendie geïnterneerd worden in de gevangenis. Zonder de juiste zorg of zicht op hulp of vrijlating wachten ze af.

Angelena is een verhaal dat recht naar de ziel gaat. Een verhaal zonder franjes, om te lachen en om te wenen. En om tevreden te zijn dat je straks gewoon naar je eigen huis mag.

“En ik ga je nog één ding vragen: mag ik alsjeblieft een kat hebben?”

september 2022

oktober 2022

za 1 oktober

Festival Gemaakt ON TOUR

Toneelacademie Maastricht | Noah Janssen & Emma van den Elshout | Nanine Maria Kok

november 2022

december 2022