‹ Terug naar overzicht

Toneelacademie Maastricht | Max Gruson & Serge Gruson | Bogi Bakker | Ezra Koppejan

Festival Gemaakt ON TOUR

vr 30 september

KAARTEN
Aanvang: 19:30
€ 5,00

Festival Gemaakt is het afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt On Tour, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren.

The Long Long Now
Max Gruson & Serge Gruson

“Here we are in the year zero-two-thousand-and-twenty-two, it’s been two hundred-and-fifty million years since the salt in this bottle came into existence, and it’s been two days since it went overdue.”

Sometimes it feels like everything is always happening, all at once… Like every event is concentrated in a single point in time that we call ‘now’. But how much time does ‘now’ encompass?

The Long Long Now is a performance installation that takes flight and offers a shift in perspective. It invites you to wonder what presence means in the present.

Accessibility notes: English spoken

De oude man en de zee
Bogi Bakker

Een oude visser in een klein bootje vangt een enorme zwaardvis, die hem richting open zee sleurt. Drie dagen lang houdt hij de vislijn op spanning. Wie heeft nu wie gevangen? De worsteling met de eindeloosheid van tijd en landschap, een uitgeput lichaam en een gevecht op leven of dood verbindt de vis en de visser. Maar uiteindelijk moet één van de twee het gevecht opgeven.

Een beeldende voorstelling die de verhouding tussen mens en natuur onderzoekt. Door verstedelijking maken we de kracht van de natuur haast niet meer mee. In Nederland zijn we trots op onze fragiele controle over het water. Gebeiteld in een betonnen balk bij de Oosterscheldekering staat de tekst: ‘Hier gaan over het
tij, de maan, de wind en wij’. We voelen ons groot en onschendbaar. ‘De oude man en de zee’ laat je nietig voelen ten opzichte van de natuur. Wat gebeurt er als we wel aan haar zijn overgeleverd? Is de bescherming die de stad ons biedt een vooruitgang, of een valkuil?

Tussen De Regels Gevallen
Ezra Koppejan

Tussen de Regels Gevallen is een ode aan allen die het moeilijk hebben om mee te komen in alle regels van het dagelijkse leven. Waarbij het sociale-zorgsysteem bevraagd en besproken wordt zonder dat deze in de treurigheid terecht raakt. Hoe vraag je om hulp? Kan je dat alleen? Tussen de Regels gevallen zijn persoonlijke verhalen van hen die om hulp moesten vragen zonder dat ze wisten dat ze dat willen.

mei 2023

juni 2023

juli 2023