‹ Terug naar overzicht

Toneelacademie Maastricht | Noah Janssen & Emma van den Elshout | Nanine Maria Kok

Festival Gemaakt ON TOUR

za 1 oktober

KAARTEN
Aanvang: 19:30
€ 5,00

Festival Gemaakt is hét afstudeerfestival van de Toneelacademie Maastricht. Met deze spin-off, Festival Gemaakt On Tour, vliegen de jonge theatermakers van lichting 2022 uit tot ver buiten de Limburgse grenzen. Vier jaar lang hebben ze zich opgesloten. Nu kruipen ze hun klooster uit om de theaters van Nederland te veroveren.

Judith en de belerende mond die zei dat ze zelf haar mokergrote bek moest houden
Noah Janssen & Emma van Elshout

Een beeldende opera gebaseerd op Hertog Blauwbaardsburcht van Béla Bartók.

Een sprookje met een prinses, prins en een mokergrote mond.
Fluitende vogeltjes op een waslijn en een onderdanige vrouw in de oven. De wereld waarin een kartonnen bord meer waard is dan een vlezig mens.

Noah Janssen en Emma van den Elshout wilden in hun laatste jaar op de Toneelacademie samen de uitdaging aangaan om een opera te maken. Ze zoeken de grenzen op van ‘de opera’ en bevragen rollen binnen een theatrale context. Ze proberen, gewapend met hun liefde voor absurdisme en lichtvoetigheid, een verouderd libretto leven in te blazen.

Zaterdag
Nanine Maria Kok

Waldemar    Volgens mij praat Louis niet meer
Rick              Hoe bedoel je Louis praat niet meer?
Waldemar    Wat ik zeg, Louis praat niet meer.

Dat klopt. Louis praat niet meer.

Nanine Maria Kok (1999) is afkomstig uit Assen en studeert dit jaar af als regisseuse aan Toneelacademie Maastricht. Ze heeft een fascinatie voor alles wat de mens niet kan maar wel denkt te kunnen. Als maker gaat ze op zoek naar dat ‘alles’ en probeert ze de vertaalslag van dat onvermogen naar theatraliteit te maken. Dit geeft ze vorm door gebruik te maken van strakke kaders die een helderheid scheppen. Ze voelt zich verbonden met katten, Duitsland, de onvermogende mens en de boot waarop ze woont.

september 2022

do 29 september

Festival Gemaakt ON TOUR

Toneelacademie Maastricht | Max Gruson & Serge Gruson | Lore Mechelaere & Noa van der Vorst | Ezra Koppejan

oktober 2022

november 2022

december 2022