‹ Terug naar overzicht

Jenne Decleir i.s.m. Dario Fo

Franciscus – de jongleur van Assisi

za 1 november

AANVANG: 20.30 UUR
ENTREE: € 12,-

KAARTEN

Begin 2014 herschreef Dario Fo zijn gelijknamig theaterwerk Franciscus naar aanleiding van de nieuwe Paus. Jenne Decleir, geboeid door Franciscus en nieuwsgierig naar Fo’s kijk op hem, trok naar Italië en ging met het stuk aan de slag onder het toeziend oog van de meester. Jenne kruipt in de huid van Franciscus met als resultaat een briljant stuk theater vol poëzie en humor. Franciscus leefde weliswaar in de 13de eeuw maar het gaat over ons, nu vandaag.

Franciscus, jongleur van Assisi is een solo die nobelprijswinnaar Dario Fo dit jaar op grandioze wijze schreef en die de Belgische acteur Jenne Decleir samen met hem uitwerkte tot een Nederlandstalige versie. Fo schreef hem naar aanleiding van de nieuwe Paus, een Paus die voor het eerst de naam « Franciscus » koos. Hij grijpt daarbij terug op de echte Franciscus van Assisi, een rebels figuur. Jenne, geboeid door de figuur Franciscus, trok naar Italië en ging ermee aan de slag onder het toeziend oog van de meester.

Op 22 juni kwam Dario Fo, Nobelprijsdrager, auteur, acteur, theatermaker, schilder en creatieve duizendpoot, na een boycott van bijna 50 jaar, opnieuw op de Italiaanse televisie met de captatie van “Franciscus” door hem gespeeld. Op zaterdag 1 november speelt Jenne Decleir zijn eigen creatie van Franciscus in Breda. In rasechte Fo stijl. Hij wordt muzikaal begeleid door Lucie Hillen en Deborah Jacobs.

Bekijk hier een filmpje om een indruk te krijgen van de voorstelling.

Actie
Iedereen die Frans/Francis(ca)/Franciscus heet (naar de titel van het stuk Franciscus) mag gratis naar de voorstelling op vertoon van legitimatie.

Foto: Niko van Horenbeeck

Meer informatie

augustus 2022