‹ Terug naar overzicht

Frans Timmermans, Elisah Pals, Jörg Noll en Arjen van Drunen

Frans Timmermans komt naar Breda – PvdA Breda

zo 13 maart

AANMELDEN
Toegang: gratis – wel even aanmelden
Aanvang: 14:30

Energiearmoede, Russisch gas en het versnellen van de energietransitie!  

Frans Timmermans heeft enorm ambitieuze klimaatdoelen. Hoe zorgen we dat we die doelen gaan halen? Ondertussen wordt door de inflatie alles duurder, waren de gasprijzen al aan het stijgen en willen we door de oorlog in Oekraïne nog sneller van het Russisch gas af. Hoe doen we dat zonder dat het leidt tot energiearmoede? Zeker nu we nu al zien dat veel Bredanaars moeite hebben om de energierekening te betalen.

Welke maatregelen kunnen we in Breda nemen om te zorgen dat zowel huurders als kopers juist profiteren van de energietransitie en dat zij geholpen worden om van het (Russisch) gas af te komen?

Frans Timmersmans zet zich als Eurocommissaris dagelijks in voor de Europese Green Deal. Hij wil dat de CO2-uitstoot in 2030 al met 55% is teruggebracht. Dat doet hij door ervoor te zorgen dat de vervuiler gaat betalen.

We zullen hem vragen, wat de huidige ontwikkeling rondom de Russische invasie van Oekraïne betekent voor deze ambitie? Moet deze nog verder verhoogd worden? En hoe vertalen deze doelstellingen zich tot ons lokale beleid in Breda? Hoe kunnen we op lokaal niveau de energietransitie versnellen en daarmee juist ook oog hebben voor diegene met een kleinere portemonnee, om energiearmoede die al zichtbaar is terug te dringen en te voorkomen?

Ook Elisah Pals, klimaatburgemeester van Breda en initiatiefneemster van Zero Waste Nederland, zal tijdens een TEDx speech ingaan hoe jezelf kan bijdragen aan een verduurzaming. Dus geen abstracte plannen, maar vooral hoe jij als inwoner van Breda kan bijdragen aan het versnellen van de energietransitie.

Verder is ook Jörg Noll van de partij. Hij is Associate Professor of International Conflict Studies aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Hij zal de oorlog in Oekraïne duiden.

Tot slot zal de middag worden afgesloten door de lijsttrekker van de PvdA Breda, Arjen van Drunen. Hij zal vertellen over het plan van de PvdA Breda om echt in te zetten op ambitieuze klimaatdoelen en tegelijkertijd ook te zorgen dat alle Bredanaars hun energierekening kunnen blijven betalen.

augustus 2022