‹ Terug naar overzicht

Coproductie van VONK, Tilt, HZT en Podium Bloos

GROND (try-out)

zo 8 maart

16.00 uur
KAARTEN
€ 10,-

Een zinderende muzikale voorstelling waarin GROND de hoofdrol speelt. Vijf muzikanten en een acteur begeven zich in deze veelheid aan betekenislagen. Grond als materie, concreet en alledaags, als kern en beweegreden, maar ook de grond waarin een parallelle wereld huist. Wat betekent een geboortegrond, de bodem waarin de tijd ligt opgeslagen?

Schrijver Anton Dautzenberg groeide op in een arbeiderswijk in het Zuid-Limburgse dorp Schaesberg. Op een steenworp afstand van zijn ouderlijk huis lag de kolenmijn Oranje Nassau 2. Onder het landschap waarop hij als kind leefde en speelde, existeerde een voor hem onzichtbare, maar zeer tot de verbeelding sprekende ondergrond.

compositie en artistieke leiding VONK: Nicoline Soeter | tekst theatermonoloog: Anton Dautzenberg | acteur: Steve Aernouts | sopraan: Rianne Wilbers | saxofoons: Tom Sanderman | klarinetten: Erwin Muller | slagwerk: Reggy van Bakel | elektrisch gitaar: Pete Harden | regie coach: Joep van der Geest

Biografie VONK
In VONK werken vier musici en een componiste samen aan nieuwe producties. Het ensemble heeft een sterk eigen geluid door de originele bezetting van sopraan, saxofoons, klarinetten en slagwerk. Open-minded en grensverleggend bouwt het ensemble sinds de oprichting in 2015 aan een nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. Inmiddels zijn er 22 composities in opdracht van het ensemble geschreven. In 2016 speelde VONK de muziektheatervoorstelling Wunderkammer, geschreven door Nicoline Soeter, die in première ging op November Music. VONK was te horen bij o.a. Transit Festival (BE) en Huddersfield Contemporary Music Festival (GB), November Music, Muziektheaterdagen Amsterdam, Cross-Linx, Gaudeamus Muziekweek en het Grachtenfestival. In 2019 presenteerde de groep haar debuutalbum Whose arm is that? Op dit moment werkt VONK aan een productie in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel en Tilt. In 2020 is VONK Award Ensemble bij de Gaudeamus Muziekweek.

Klik hier voor meer informatie over VONK.

februari 2020

maart 2020

april 2020