‹ Terug naar overzicht

Theaterwerkplaats Ctrl-f / Theater Na de Dam

Heldendaden (extern)

vr 4 mei

Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Grote Kerk, Breda
Gratis toegang

Jongeren uit Breda verdiepten zich onder leiding van theatermaker Jorg van den Kieboom en choreograaf Heather Ware in de geschiedenis van Breda ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Heldendaden.

De voorstelling is een samenwerking met Koninklijke Harmonie Cecilia. Spelers creëren samen met de muzikanten en het publiek een ode aan de helden van toen en doen een oproep tot een nieuwe beweging.

Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 28 jongerenvoorstellingen, allen gebaseerd op gesprekken met ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Regie: Jorg van den Kieboom & Heather Ware | spel: jongeren uit Breda | productie: Podium Bloos | met dank aan: vertellers uit Breda

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

mei 2023

juni 2023

juli 2023