‹ Terug naar overzicht

het zuid land

In het nest van de arend

za 27 februari

aanvang: 20.30 uur
entree: €13
reserveer: kaarten

Een echtpaar krijgt in de avond voorafgaand aan de eenentwintigste verjaardag van hun overleden zoon, hun kind terug. Na een jaar rouwen en een huwelijk dat onder druk staat, besluit het stel een jongen in te huren. Hij moet de plek van hun overleden zoon innemen. Wanneer hij aankomt pakken ze het leven als gezin weer op. Ze vieren de verjaardag, hebben nutteloze discussies en het lijkt alsof hun zoon nooit weg is geweest.
Maar langzaam verschuift het pas verworven evenwicht in het gezin. De moeder claimt haar zoon steeds meer uit angst om hem opnieuw te verliezen, waardoor de jongen moeite heeft zijn rol te blijven vervullen. De vader ziet hem juist steeds minder als zijn zoon. De band tussen de vader en de jongen wordt steeds intiemer.

In het nest van de arend is een voorstelling over het niet kunnen accepteren van het verlies van een dierbare. Over het vasthouden aan rolpatronen en wat er gebeurt als je die rol los laat.

‘het zuid land’ bestaat uit de twee jonge makers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers. In het nest van de arend is gemaakt in coproductie met De NWE Vorst.

Bekijk hier de teaser!

regie: Hidde Brouwers. spel: Jorg van den Kieboom, Julia van der Pas, Irma Rens, Ruud van de Wouw. tekst: Jorg van den Kieboom. concept: Hidde Brouwers & Jorg van den Kieboom.
zaterdag 27 februari 20.30 uur | kaarten

 

augustus 2022