‹ Terug naar overzicht

Podium Bloos & Chassé Cinema

[ID]EE #1: GENDER

di 28 januari

Aanvang: 20.00 uur
KAARTEN
€ 7,50

Wie je bent en hoe je je identificeert.. het is nogal een onderwerp. Samen met Chassé Cinema gaan we de uitdaging aan met [ID]EE.

Op dinsdag 28 januari vindt de kick-off van het project plaats in Podium Bloos en kunnen bezoekers een enerverende, multidisciplinaire avond verwachten waar het thema GENDER wordt uitgekleed. In een pilot van 3 edities (28 januari, 24 maart en 19 mei) brengen de cultuurinstellingen het beste van hun disciplines samen; film, theater en een unieke discussie tussen regisseur en theatermakers. Elke editie richt zich op een ander sub-thema waar [id]entiteit centraal staat.

[ID]EE #1: GENDER
De eerste editie van een serie van drie avonden waarin film & theater samenkomen en waar het begrip [id]entiteit centraal staat. Onder deskundige leiding van een moderator die het publiek op eigenzinnige wijze bij de avond betrekt. Te gast zijn filmmaakster Esmee van Loon en theatermakers Mees Walter en Anoek Oostermeijer.

19:30 Deuren open
20:00 Korte film Dubbel Geluk door Esmee van Loon
20:30 Q&A Esmee van Loon
20:45 Preview voorstelling Our life in color
21:00 Q&A theatermakers Esmee van Loon, Mees Walter en Anoek Oostermeijer
21:45 Einde avond

Over Dubbel Geluk
Esmee van Loon groeide op met twee moeders en ze wil weten hoe leeftijdsgenoten met dezelfde thuissituatie dit hebben ervaren.

Over Our life in color
Theatermakers Mees & Anoek hebben genoeg van het hokjes-denken en vinden dat er op seksueel gebied ook anders voorgelicht kan worden. Na maanden onderzoek – en het bezoeken van een tantra festival – nemen zij het heft in eigen handen.

augustus 2022