‹ Terug naar overzicht

TeaTime Company

KlaversJansen Theaterfestival: A Matter of Time (8+)

vr 24 september

KAARTEN
20:00 – 20:50
€9,50 (exclusief € 0,85 servicekosten)

Circus- en dansgezelschap TeaTime Company (Hannah Rogerson, Bavo De Smedt en Pieter Visser) wil met hun voorstellingen de grenzen van hun disciplines vervagen om zo een nieuwe en hybride bewegingstaal te creëren. Een bewegingstaal die concrete, menselijke reacties op abstracte situaties toont. Complexe ideeën worden toegankelijk en charmant gebracht, en dat steeds in combinatie met subtiele humor en sprekende beelden. De artiesten van TeaTime Company zijn gespecialiseerd in drie verschillende disciplines: Chinese paal, dans en jongleren. Wat hen uitdaagt, is de zoektocht naar de verwantschappen tussen deze drie disciplines.

Met hun eerste voorstelling ‘Stick-Stok’ speelde TeaTime Company meer dan 200 keer in maar liefst 10  verschillende landen. ‘Stick-Stok’ was de eerste aanzet van hun artistieke signatuur, een elegante combinatie van hun drie disciplines en achtergronden. Het succes van ‘Stick-Stok’ heeft geleid tot de creatie van nieuwe en langere voorstellingen, met als nieuwste performance: ‘A Matter of Time’.

In ‘A Matter of Time’, wordt gefocust op tijd en zwaartekracht. De drie performers maken een lange neus naar de natuurwetten. Ze dagen elkaar uit om de zwaartekracht te doorbreken, de tijd te verbuigen en het onmogelijke te bereiken. Newton, eat your heart out!

Je gooit een bal, automatisch reikt je hand uit om hem te vangen. In de tijd die verstrijkt tussen deze twee momenten ligt echter een wereld van mogelijkheden. In ‘A Matter of Time’ wordt er met deze simpele handeling (en de tijd ertussen) gespeeld op een verrassend complexe manier.

‘A Matter of Time’ laat een aanstekelijk samenspel zien dat zowel fysiek als mentaal uitdagend is en visueel intrigeert. In de voorstelling wordt de relatie getoond tussen circus en dans, jongleren en bewegen, lichamen en jongleerballen, het mogelijke en onmogelijke. De performers balanceren op de dunne lijn tussen succes en mislukking. Ze onderzoeken hoe ver je de regels kan buigen voor ze breken…

 

Productie: TeaTime Company
Performers: Hannah Rogerson, Bavo De Smedt, Pieter Visser
Concept & Choreografie: Piet Van Dycke (Het materiaal is gecreëerd in samenwerking met de performers)
Commissie: National Circus Festival of Ireland
Support: Arts Council of Ireland Funding Festivals, PLAN Brabant, Festival Circolo
Foto: Anna Fransen

augustus 2022