‹ Terug naar overzicht

Stormkamer

KlaversJansen: de ontmoeting met de verwarring

do 23 september

KAARTEN
20:00 – 21:20
€9,50 (exclusief € 0,85 servicekosten)

Hoe we wonen, waar we werken en wat we eten lijkt een eigen keuze. Maar de opties zijn van te voren bepaald door het ‘systeem’. Er zijn mensen die het anders doen.

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met Karlijn Roex. Binnen de vier muren Stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt. Welke vooroordelen heb jij over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt jouw oordeel over deze persoon over hoe je zelf in het leven staat?

Karlijn studeerde aan Oxford University en is socioloog en schrijver. Karlijn kreeg ook een aantal keer door instanties het etiket ‘verward gedrag’ opgeplakt. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wie zie jij: de intellectueel of de idioot? In deze stormkamer pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en ontwarren we letterlijk het web van sociale codes. Misschien blijkt achteraf het verhaal van de ander wel minder ver van je af te staan dan je denkt.

Over Stormkamer
Een stormkamer is een ontmoeting buiten het rode pluche op het snijvlak van theater en maatschappij. Met een fascinatie voor frictie en voorliefde voor wrijving brengt artistiek leider Hanna van Mourik Broekman verschillende opvattingen samen in één arena. Vier muren, verschillende waarheden, één dialoog: dat is een stormkamer.

Regie: Hanna van Mourik Broekman
Concept: Hanna van Mourik Broekman en Karlijn Roex
Productie: Bram Schouw
Stads dramaturgie: Kim Zonneveld & Linde van der Heijden
Decor: André Joosten en Peter Vandemeulebroecke
Techniek: Van Meel Sound & Lightning
Geluid: Bram Schouw
Marketing: Christel Ooms
Foto: Anne Harbers

In samenwerking met: Chassé Theater, De Kring Roosendaal, Parktheater, Het Speelhuis, Theaters Tilburg.

augustus 2022