‹ Terug naar overzicht

Dyane Donck Company

KlaversJansen Zomerprogramma: The Corona Drawings

do 23 september

Nog geen kaarten beschikbaar
20:30 – 21:15
€9,50

Vanaf de eerste dag van de eerste lockdown in 2020 tot het moment dat de musea weer open mochten, maakte beeldhouwer Iris Bouwmeester iedere dag een tekening met potlood op een A4, die zij publiceerde op Facebook. De tekeningen met de Facebook comments hebben geleid tot een prachtig (kunstenaars)boek en bieden een uniek tijdsdocument.

Componist Dyane Donck gebruikte de tijd tijdens de lockdown om zichzelf nieuwe software te leren. Zij maakte met een aantal van de tekeningen van Iris films en animaties en componeert momenteel muziek hierbij.

Het ensemble Gum Boy Orchestra – eveneens opgericht in de lockdown omdat de musici die al langer de intentie hadden met elkaar te spelen maar altijd te druk waren nu tijd hadden – bewerkt de muziek en voert deze uit. De kern van het ensemble bestaat uit Dyane Donck (basgitaar, theremin, elektronica), Jacqueline Hamelink (cello en effecten) en Robbert van Hulzen (percussie en elektronica). Per project werkt het ensemble met gastmusici. Voor The Corona Drawings is dit avontuurlijke mezzosopraanEls Mondelaers (BE).​

De Corona Drawings heeft op allerlei manieren direct te maken met de pandemie en is tegelijk een ontworsteling daaraan en verheffing erboven door middel van beeldende kunst en muziek.

augustus 2021

september 2021