‹ Terug naar overzicht

NHTV Theater

Kras

do 30 april – za 2 mei

Do 30 april 20:30
Vrij 1 mei 20:30
Zat 2 mei 20:30

KAARTEN

ENTREE: €12,50

In november 1988 ging Kras, een toneelstuk geschreven door Judith Herzberg, in wereldpremière. In 1989 ontving ze hiervoor de Nederlands-Vlaamse Toneelschrijfprijs. Het thema van het stuk is tijdloos: Kras is in eerste instantie een realistisch familiedrama. Het NHTV Theater vertaalt dit in een schrijnende familiekomedie met diepliggende wortels en presenteert een verhaal waarin chaos geen grenzen kent.

Het verhaal gaat over Ina, een eenzame, oudere, gescheiden vrouw. Haar orde en rust worden verstoord door een insluiper die meerdere nachten achtereen het huis binnendringt en deze weer verlaat zonder iets mee te nemen. Geluk bij een ongeluk, want haar kinderen komen nu dagelijks over de vloer om haar te helpen met het opruimen van de puinhoop die de insluiper steeds opnieuw achterlaat. Zij zijn weer samen als een hecht en voorbeeldig gezin. Of althans, dat denkt Ina tenminste.

“Ik zeg niet wat ik denk. Ik weet niet wat ik denk. Ik denk; ik heb nog nooit gezegd wat ik dacht. Ik denk niet eens wat ik denk. Daar zijn geen woorden voor.”

Een toneelstuk geregisseerd door Marij den Teuling.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van NHTV theater.

mei 2023

juni 2023

juli 2023