‹ Terug naar overzicht

Mieke Versyp

Masterclass dramaturg Mieke Versyp

do 17 juni

10:30 – 17:30

AANMELDEN  (MET CONCEPT*)

 

Over kijken, medeplichtigheid en plezier

Hoe kunnen we ons als maker laten uitdagen in het werk met jonge non-professionals? Wat brengen zij ons en wat brengen wij hen? Hoe kunnen we artistieke concepten ontwikkelen met hen en wat komen we daarin tegen? Hoe vertaal ik de kaders naar mijn artistieke team? Het werken met non-professionals confronteert ons met een reeks vragen, in deze masterclass gaan we in op de betekenis van dramaturgie binnen die praktijk.

Mieke Versyp (1965) was van 1996 tot 2011 huisdramaturg van KOPERGIETERY. Sinds 2013 is ze huisdramaturg bij Laika in Antwerpen; daarnaast is ze ook freelance dramaturge voor onder meer Studio ORKA, Ontroerend Goed, Larf!, HETPALEIS, Bronks, KOPERGIETERY en Kabinet k. Regelmatig begeleidt ze master-studenten en jonge makers, daarnaast is ze auteur.

Deze masterclass met Mieke Versyp richt zich op de artistieke uitdagingen binnen het werk met jonge non-professionals of een mix van professionals met jonge non-professionals. Na een inleidende sessie over het concept “dramaturgie”, vormen de vraagstukken en plannen van de deelnemers een rode draad in de dialoog over de artistieke praktijk. Centraal staat de vraag hoe makers een setting kunnen creëren, waarin zowel jonge performers als zijzelf artistiek kunnen groeien. Deelnemers dienen voorafgaand aan de workshop een concept in (of een reflectie op hun artistieke praktijk).

De masterclass vindt plaats in Podium Bloos (Speelhuislaan 155, Breda). Deelname is gratis en voor een lunch wordt gezorgd.

Aanmelden (met concept*) kan vóór 1 juni 2021 via bovenstaande knop. De masterclass staat open voor makers uit zowel het theater- als dansveld, met alle ruimte voor cross-overs. Er is plaats voor 10 deelnemers.

*Richtlijnen concept: een A4 met een korte bio van jezelf, een beschrijving van de performers, een overzicht van het idee en de werkwijze – daaraan toegevoegd jouw belangrijkste vragen.

augustus 2022